6 būtiski iemesli, kāpēc WIX platforma ir īstā izvēle uzņēmuma mājaslapai
top of page

6 būtiski iemesli, kāpēc WIX platforma ir īstā izvēle uzņēmuma mājaslapai

Mūsdienās vairs nav šaubu – mājaslapa ir absolūta nepieciešamība ikkatram uzņēmumam neatkarīgi no tā lieluma un pārstāvētās nozares. Tomēr ne visi zina, ka, lai mājaslapa nestu pozitīvus rezultātus un sekmētu biznesa izaugsmi, būtiska nozīme ir arī tam, kādā platformā mājaslapa veidota.

Foto: monticello/ Shutterstock.com

Platformu mājaslapas izveidei var salīdzināt ar mājas pamatiem. Visu tālāko – vizuālo izskatu, funkcionalitāti, lietotāja pieredzi, uzturēšanu, papildinājumus un daudz ko citu – noteiks tas, kāds pamats izvēlēts. Tāpēc, domājot par to, kādai mājaslapas platformai dot priekšroku, svarīgākais jautājums, ko sev uzdot, ir – kādu rezultātu tu vēlies sasniegt ar šo mājaslapu? Piemēram, ir platformas, kas vairāk piemērotas e-komercijai, ir tādas, kas ideāli derēs frīlanceru portfolio izveidei vai blogu publicēšanai, dažas platformas koncentrējušās uz dizainu, citās uzsvars ir uz drošību u. tml. Katrai platformai ir savas priekšrocības un trūkumi, taču skaidrs ir viens – ir svarīgi izvēlēties tādu mājaslapas platformu, kas strādās tavā labā ne tikai šodien, bet augs līdz ar biznesu. Un tieši tāda ir WIX platforma, kas apvieno sevī visu nepieciešamo gan biznesa sākumposmam, gan arī nākotnei, uzņēmumam attīstoties. Kas ir WIX un kāpēc tā ir pārdomāta izvēle biznesa mājaslapai? Par to šajā blogā.

Kas ir WIX?

Wix.com Ltd. ir Izraēlas programmatūras uzņēmums, Nasdaq ASV biržā reģistrēta publiska akciju sabiedrība. Ideja par WIX dzimusi pludmalē, trim tās dibinātājiem – Avišai Abrahams (Avishai Abrahami), Nadavs Abrahams (Nadav Abrahami) un Giora Kaplans (Giora Kaplan) – cenšoties izveidot mājaslapu savai biznesa start-up idejai. Secinot, ka mājaslapas izveide ir sarežģīta, kaitinoši laikietilpīga un dārga, viņi nonāca pie atklāsmes – ir jāizveido platforma, kas dotu iespēju radīt savu mājaslapu ikvienam, arī tiem, kam nav kodēšanas vai dizaina iemaņu. Tā 2006. gadā tika radīta WIX platforma, kas līdz šai dienai ir kļuvusi par vienu no TOP3 populārākajām mājaslapu izstrādes platformām pasaulē ar vairāk nekā 200 miljoniem lietotāju. 2022. gadā WIX platforma vairākos starptautiskos un prestižos tehnoloģiju interneta medijos, tādos kā PCMag.com, Techradar.pro, Cnet.com, ir novērtēta kā labākā mājaslapu izveides platforma. Ne velti to lieto jau vairāk nekā 190 pasaules valstīs!

Arī Latvijas Tālruņa komanda, rūpējoties par labākajiem risinājumiem saviem klientiem, ir pārliecinājusies par WIX priekšrocībām, tādēļ kopš 2022. gada esam oficiālais WIX partneris Latvijā. Kas tad ir galvenie iemesli, kāpēc izvēlēties WIX kā savas mājaslapas pamatu? Turpini lasīt!

Kāpēc veidot uzņēmuma mājaslapu WIX platformā?

Plaša funkcionalitāte

Salīdzinot ar citām mājaslapu platformām, WIX paver krietni plašākas iespējas, vienuviet nodrošinot teju visus rīkus, kas nepieciešami un ievērojami atvieglo biznesa pārvaldību digitālajā vidē. Daudzām mājaslapu platformām tādas opcijas kā e-pasti, čati, forumi, sociālo tīklu posti, rezervācijas, e-pasta mārketings, klientu attiecību pārvaldības sistēma jeb CRM, biznesa procesu automatizācija un citi biznesa un mārketinga rīki ir jāpieslēdz atsevišķi, savukārt WIX tas viss jau ir iekļauts. Papildus WIX piedāvā plašu dažādu lietotņu klāstu pārdošanas, mārketinga, analītikas, satura, dizaina un komunikācijas vajadzībām. Tieši pateicoties neticami plašajai funkcionalitātei, liela daļa uzņēmumu izvēlas veidot savu mājaslapu WIX platformā.

Vienkārša, ērta un intuitīva satura vadības sistēma

Dažās mājaslapu platformās ir pārāk komplicēta vadības sistēma, līdz ar to ne katrs lietotājs spēj tajā orientēties. Rezultātā tiek patērēts pārāk ilgs laiks, lai šajās platformās atrastu vajadzīgās sadaļas un rīkus. Bet biznesā katra minūte ir no svara, tāpēc lieki tērēt laiku nevar. WIX par to ir padomājis, nodrošinot vienkāršu un intuitīvu satura vadības sistēmu (SVS jeb angliski CMS), kas būs saprotama ikvienam. Līdz ar to ik reizi, kad radīsies nepieciešamība, piemēram, aktualizēt vai papildināt informāciju mājaslapā, būs ļoti viegli atrast, kur to izdarīt.

Integrēti digitālā mārketinga rīki

WIX platformā ir integrēta virkne noderīgu digitālā mārketinga rīku, kas krietni atvieglos tava biznesa attīstību un popularizēšanu internetā, nemeklējot papildu risinājumus. Piemēram, WIX var izmantot e-pasta mārketinga instrumentus un vienkārši apkopot mājaslapas apmeklētāju e-pasta adreses. Tā ir milzīga priekšrocība, ja plāno izsūtīt klientiem jaunumu vēstules vai informāciju par īpašajiem piedāvājumiem un atlaidēm. Tāpat lieti noderēs WIX rīki sociālo tīklu mārketingam, piemēram, opcija publicēt postus sociālajos tīklos, kas palīdzēs sasniegt plašāku klientu loku. Ja ir vēlme mājaslapā izvietot reklāmas, pamācošos vai informatīvos videoklipus, arī šeit WIX nāk talkā, nodrošinot rīku video izveidei un rediģēšanai. Turklāt uzreiz ir iespēja ar izveidoto video dalīties sociālajos medijos. Un tā ir tikai maza daļa no WIX piedāvātajiem mārketinga instrumentiem…

Laba atrodamība Google (SEO)

Lai gūtu panākumus digitālajā vidē un apsteigtu konkurentus, sasniedzot augstākas pozīcijas Google meklēšanas rezultātos, būtisks faktors ir mājaslapas optimizācija meklētājprogrammām (SEO). Tāpēc visi WIX nodrošinātie rīki, infrastruktūra un ieteikumi ir balstīti uz SEO paraugpraksi, palīdzot klientiem uzlabot savu atrodamību Google meklēšanā. WIX veicis arī pētījumu, kurā noskaidrojies, ka, izmantojot WIX SEO rīkus, 82% lietotāju ir izdevies uzlabot mājaslapas rezultātu Google meklēšanā.

Ātrdarbība

Ātrs mājaslapas un tās sadaļu ielādes laiks nodrošina ērtu un patīkamu pieredzi vietnes apmeklētājiem, palielinot iespēju, ka viņi to apmeklēs atkārtoti un vēlēsies tajā uzturēties ilgāk, kā arī veiks kādas darbības, piemēram, iegādāsies tavu produktu. Optimāli mājaslapas ielādes laikam vajadzētu būt 0 līdz 3 sekunžu robežā, tāpēc WIX pastāvīgi rūpējas par mājaslapu ātrdarbību, piemēram, automātiski optimizējot attēlus, nodrošinot pastiprinātu aizsardzību pret DDOS (piekļuves lieguma jeb atteices) uzbrukumiem u. c., un izstrādā arvien jaunus veidus, kā uzlabot vietnes ielādes laiku.

Pielāgojamība dažādām vajadzībām

Izmantojot WIX, iespējams izveidot gan vietni e-komercijai, gan reprezentatīvu uzņēmuma mājaslapu, gan blogu, gan ziņu vietni – praktiski jebkāda veida mājaslapu. WIX ir ļoti daudzpusīga platforma, kas piedāvā virkni iespēju un papildinājumu, paplašinot mājaslapas funkcionalitāti un ļaujot pielāgot to dažādiem mērķiem.

Tās nebūt nav visas WIX priekšrocības. Sazinies ar Latvijas Tālruņa speciālistiem un uzzini vairāk par ieguvumiem, ko mājaslapa WIX platformā var sniegt tavam biznesam!

155 views0 comments
bottom of page