Kā vienkārši pārvaldīt biznesu digitālajā vidē? Ērtākais risinājums – WIX!
top of page

Kā vienkārši pārvaldīt biznesu digitālajā vidē? Ērtākais risinājums – WIX!

Mūsdienās arvien vairāk uzņēmumu daļēji vai pilnībā pārceļ savu darbību uz digitālo vidi. Kā gūt panākumus tiešsaistē, kur valda milzīga konkurence? Ar efektīvu biznesa pārvaldību! Kā to īstenot? Viens no galvenajiem instrumentiem – tava mājaslapa. Tieši tā ik dienas kalpo ne vien kā tava uzņēmuma vizītkarte, bet arī kā rīks, ar kuru īstenot, pārraudzīt un optimizēt dažādus biznesa procesus un darbības. Tāpēc ir svarīgi, lai mājaslapa būtu viegli un ērti pārvaldāma un spētu nodrošināt visas nepieciešamās funkcijas efektīvai biznesa mērķu sasniegšanai. Tieši to un vēl vairāk nodrošina WIX!

Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

WIX platforma paver patiesi plašas iespējas ne vien perfektas mājaslapas izveidei, bet arī visdažādāko biznesa procesu pārvaldībai! Cel uzņēmuma produktivitāti, rūpējies par biznesa reputāciju un veido ilgtermiņa attiecības ar klientiem kopā ar WIX! Kā to izdarīt? Lasi tālāk!

Klientu datubāzes veidošana un pārvaldība

Uzņēmumam attīstoties un klientu skaitam pieaugot, neaizvietojams instruments ir klientu pārvaldības sistēma jeb CRM (ang. Customer Relationship Management). WIX platformā integrēts komplekss klientu pārvaldības risinājums, kas izstrādāts, lai palīdzētu izveidot ilgtermiņa attiecības ar saviem klientiem. WIX CRM sistēma automātiski veido klientu sarakstu – ik reizi, kad lietotājs tavā mājaslapā veic kādu darbību, piemēram, aizpilda formu vai veic pasūtījumu, viņa kontaktinformācija tiek saglabāta CRM sistēmā. Turklāt, atverot konkrēto kontaktu, iespējams aplūkot arī viņa veiktās aktivitātes tavā mājaslapā. Tāpat WIX CRM sistēmā iespējams saglabāt arī savus kontaktus, importējot tos no e-pasta vai CSV faila. Visus kontaktus iespējams sakārtot pa kategorijām, kas var ļoti noderēt, piemēram, veidojot sarakstus e-pastu mārketinga kampaņām. CRM sistēma kalpo arī komunikācijai ar klientiem. Piemēram, kad klients veic pasūtījumu, iespējams uzstādīt, lai viņš automātiski saņem pateicības vēstuli par veikto pirkumu, tāpat var komunicēt ar klientiem reāllaikā u. tml. Vēl viena svarīga WIX CRM sadaļa ir Rēķini, kur vienuviet var nosūtīt un pilnībā pārraudzīt visus klientu rēķinus.

Svarīgi, ka WIX CRM ir pilnībā sinhronizējams ar citām WIX lietotnēm, kas pieslēgtas mājaslapai, piemēram, WIX Stores (e-komercija), WIX Bookings (rezervācijas) utt. Tādējādi visas tavu klientu darbības, tādas kā pirkumi, rezervācijas, notikumi un citas, tiks automātiski sinhronizētas WIX CRM sistēmā.

Čats

WIX čats kalpo ne vien komunikācijai, bet arī kā jaudīgs rīks klientu datu bāzes veidošanai. Esi vienkārši pieejams saviem potenciālajiem klientiem – tērzē ar mājaslapas apmeklētājiem reāllaikā, atbildi uz lietotāju jautājumiem, palīdzi ātrāk atrast nepieciešamās preces un pārvērt viņus par pircējiem! Tāpat vari izmantot WIX nodrošināto iespēju noskaidrot, kādas sadaļas vai produkti mājaslapā tiek pārlūkoti konkrētā brīdī, un uzrunāt lietotāju, piedāvājot atlaižu kuponu – tas vēl vairāk iedrošinās veikt pirkumu. WIX čats ir pārvaldāms gan no datora, gan no mobilā telefona lietotnes, ļaujot tev vienmēr būt sasniedzamam un uzrunāt klientus, lai kur tu atrastos!

Automatizācijas

WIX, veicot apjomīgu pētījumu, kurā piedalījās 284 miljoni WIX mājaslapu apmeklētāju, noskaidrojis, ka vairāk nekā 42% no apmeklētājiem ar lielāku iespējamību veiktu pirkumu mājaslapā, ja pirms tam saņemtu automātisku ziņu e-pastā vai uznirstošajā logā (angl. pop-up). Tas pierāda, ka automatizācija biznesā kļūst arvien nozīmīgāka. Ar tās palīdzību iespējams veltīt klientiem vairāk uzmanības un rezultātā veicināt pārdošanu. Protams, automatizācija ir arī lielisks veids, kā ietaupīt laiku un paveikt vairāk – WIX Automations dod plašas iespējas automatizēt vairumu biznesa procesu, kas iepriekš veikti manuāli.

Piemēram, var sūtīt automatizētus e-pastus mājaslapas apmeklētājiem par iepirkumu grozā atstātu preci vai pateicībā par veikto pasūtījumu vai reģistrāciju, nosūtīt rēķinu vai atgādināt par rēķina apmaksu, veidot uzdevumus saviem darbiniekiem… Atliek vienu reizi veltīt laiku automatizācijas uzstādījumiem, un nākotnē varēsi ietaupīt vairākas stundas sava vērtīgā laika. Turklāt automatizācijas darbojas dažādās WIX lietotnēs un sniedz pielāgotas iespējas, pamatojoties uz katras lietotnes specifiku.

Darbu plūsmas

WIX nodrošina opciju veidot savam biznesam pielāgotas darbu plūsmas (Workflows), kas ievērojami palīdz gan darbā ar klientiem, gan biznesa vadībā kopumā, uzlabojot darba efektivitāti. Darbplūsmas ir detalizēts saraksts jeb plāns, kas ataino visus kāda biznesa procesa etapus, dodot iespēju viegli izsekot to izpildes statusam. Izmantojot darbplūsmas, iespējams pārraudzīt visdažādākos darba procesus, noteikt prioritātes projektos, mārketinga kampaņās, pārdošanas aktivitātēs un jebkurās citās jomās, kas prasa rūpīgu uzraudzību. Darbplūsmas var veidot gan no nulles, gan izmantojot WIX sagataves.

Uzdevumi un atgādinājumi – nekas netiek aizmirsts!

Darbu plānošana ir viena no biznesa veiksmes atslēgām. Tāpēc WIX platformā nodrošināta iespēja veidot darba uzdevumu sarakstus un atgādinājumus (Tasks & Reminders) . Organizē un nosaki veicamo darbu prioritāti, veido uzdevumus, iestati izpildes termiņus un saņem atgādinājumus, lai nekas netiek palaists garām. WIX platformā vien ar pāris klikšķiem var izveidot darba uzdevumus gan sev, gan jebkuram citam uzņēmuma darbiniekam, kā arī piesaistīt uzdevumam kādu no saviem kontaktiem, ja nepieciešams, un, kad uzdevums izpildīts, vienkārši atzīmēt to kā pabeigtu.

E-pastu mārketings

E-pastu mārketings ir efektīvs instruments, ar kura palīdzību sasniegt savus klientus, uzturēt ar viņiem aktīvu komunikāciju, veicināt mājaslapas apmeklētību un uzlabot pārdošanas rezultātus. WIX piedāvā plašas iespējas īstenot, pārraudzīt, analizēt un optimizēt e-pastu mārketinga kampaņas. Kampaņas var veidot gan no nulles, gan izmantot šablonus, tādējādi ietaupot laiku. Visas kampaņas ir ērti pārvaldāmas e-pastu mārketinga kontroles panelī, kur iespējams gan viegli koriģēt e-pastu saturu, gan pielāgot dizainu, gan veikt korekcijas e-pastu saņēmēju sarakstos. Tāpat ir iespēja atkārtot tās kampaņas, kurās sasniegti labāki rezultāti, vai dzēst neaktuālās kampaņas. E-pastu mārketinga kontroles panelī pieejams arī kampaņu analītikas pārskats, kas palīdz izvērtēt kampaņu efektivitāti un, balstoties uz rezultātiem, ieviest tajās izmaiņas, ja nepieciešams. Tāpat kā vairumu WIX funkciju, arī e-pastu mārketingu iespējams automatizēt.

Mājaslapas apmeklētības analīze

Labāk iepazīstot mājaslapas apmeklētājus un izzinot savu klientu pirkšanas paradumus un intereses, ir vieglāk pieņemt pamatotus, datos balstītus lēmumus par nepieciešamajām mārketinga aktivitātēm efektīvākai biznesa attīstībai. Tāpēc WIX platformā ir integrēts visaptverošs analītikas rīks WIX Analytics, kas nodrošina vērtīgu informāciju par visiem mājaslapas aspektiem. WIX analītikas pārskats ļauj noskaidrot, piemēram, kurās nedēļas dienās, kurā laikā, kurā reģionā mājaslapa ir visvairāk apmeklēta, kā lietotāji nokļūst tavā mājaslapā un kādas darbības tajā veic. Tāpat var iegūt informāciju par veiksmīgām mārketinga kampaņām un uzzināt, kāds saturs, produkti vai pakalpojumi guvuši vislielāko popularitāti un atsaucību mājaslapas apmeklētāju vidū, un citus datus. Turklāt WIX padomāts arī par to, lai analītikas pārskats būtu vienkārši saprotams ikvienam, kas vēlas gūt priekšstatu par savas mājaslapas veiktspēju.

WIX lietotņu veikals – neierobežotas iespējas biznesa izaugsmei

Papildus jau integrētām funkcijām WIX mājaslapā, iespējams izmantot WIX lietotņu veikalu (WIX App Market), kur var iegūt gan bezmaksas, gan maksas risinājumus mājaslapas attīstībai un biznesa izaugsmei. WIX lietotņu veikalā piedāvāts ļoti plašs lietotņu klāsts mārketinga, e-komercijas, pakalpojumu, satura, dizaina un komunikācijas vajadzībām. Piemēram, noderīga varētu būt lietotne WIX Owner, kas ļauj pārvaldīt mājaslapas CRM sistēmu no jebkuras ierīces un lai kur tu atrastos. Tāpat var pievienot mājaslapai WIX Blog un veidot bloga rakstus, daloties ar savu pieredzi un citu vērtīgu informāciju, tādējādi vēl vairāk veicinot mājaslapas apmeklējumu. Restorānu, nekustamo īpašumu, mākslas galeriju, izstāžu zāļu īpašnieki novērtēs lietotni WIX Virtual Tours, kas padarīs mājaslapas apmeklējumu vēl aizraujošāku, dāvājot interaktīvu pieredzi ar 360 grādu video tūrēm – efektīvu risinājumu, kā prezentēt savu uzņēmumu, projektus, produktus vai pakalpojumus. Savukārt pievienojot lietotni WIX Stores, iespējams izveidot profesionālu interneta veikalu un pārvaldīt pasūtījumus. WIX lietotņu veikals sniedz patiesi plašas iespējas biznesa izaugsmei!

Rezumējot, WIX sniedz iespēju izmantot savu mājaslapu daudz plašāk – ne tikai kā platformu, kur prezentēt savu biznesu, sniegt informāciju par savu uzņēmumu un tā piedāvājumu, bet papildus arī kā jaudīgu rīku, ar kuru attīstīt un pārvaldīt biznesu digitālajā vidē. Vēlies uzzināt vairāk par to, kā maksimāli izmantot savas mājaslapas potenciālu? Sazinies ar mūsu pieredzējušajiem speciālistiem!

50 views0 comments
bottom of page