TOP pozīcijas Google – vēl sasniedzamākas ar WIX!
top of page

TOP pozīcijas Google – vēl sasniedzamākas ar WIX!

Updated: Jul 26, 2023

Lai intensīvas konkurences apstākļos bizness gūtu panākumus, nozīmīga loma ir ne vien kvalitatīvi izstrādātai un pievilcīgai mājaslapai – uzņēmuma digitālajai vizītkartei, bet arī SEO jeb mājaslapas optimizācijai meklētājiem, kas ļauj šo mājaslapu labāk atrast.

SEO ir neatņemama sastāvdaļa biznesa popularizēšanā, palīdzot sasniegt augstākas pozīcijas Google meklēšanā, būt vieglāk atrodamam saviem potenciālajiem klientiem un tādējādi uzlabot biznesa rezultātus. Tieši tāpēc WIX platforma nodrošina lietotājiem ne vien efektīvus rīkus mājaslapas izveidei, bet arī SEO paraugpraksē balstītas funkcijas un infrastruktūru, kā arī noderīgu informāciju, kas ļauj būt vienmēr klientu redzeslokā. Kā WIX palīdz sasniegt TOP pozīcijas Google? Par to – šajā blogā!


Mājaslapas SEO – palīgs konkurētspējai un klientu piesaistei

Biznesa attīstībā mājaslapas SEO ir nozīmīgs instruments, bez kura ir sarežģīti izcelties starp konkurentiem un gūt panākumus digitālajā vidē. Galvenokārt tieši ar SEO palīdzību uz uzņēmuma mājaslapu iespējams novirzīt tūkstošiem potenciālo klientu, kuri jau ir gatavi veikt pirkumu.

Tomēr, lai iegūtu un ilgtermiņā saglabātu augstu reitingu Google meklēšanas rezultātos, jābūt izpildītiem vairākiem nosacījumiem. Piemēram, mājaslapas infrastruktūrai jābūt optimizētai tā, lai meklētājiem būtu to vieglāk pārmeklēt un indeksēt. Ir jānodrošina optimāls vietnes ielādes ātrums, kas uzlabo apmeklētāju pieredzi. Mājaslapai jābūt pielāgotai un ērti pārlūkojamai arī mobilajā versijā. Tāpat būtiska nozīme ir mājaslapas drošības līmenim. Faktoru, kas ietekmē mājaslapas pozīcijas Google, ir patiešām daudz, taču ar WIX ceļu uz TOP pozīcijām Google iespējams krietni atvieglot. To apliecina arī WIX veiktais pētījums, kurā secināts, ka, pateicoties WIX SEO risinājumiem, 82% lietotāju izdevies sasniegt augstākas pozīcijas Google. Kā tieši WIX uzlabo mājaslapas SEO? Turpinājumā daži piemēri.

Kā nokļūt TOP pozīcijās Google ar WIX?

Pārmeklējamība un indeksēšana

WIX SEO kontrolsaraksts - mājaslapas savienošana ar Google Search Console

Pirmais solis, kas nepieciešams, lai mājaslapa būtu atrodama Google, ir ļaut meklētājam to veiksmīgi noskenēt un indeksēt. WIX platformā tas ir viegli izdarāms, pateicoties tiešam savienojumam ar Google Search Console un tūlītējai vietnes indeksēšanai. Veidojot un iestatot mājaslapu, WIX automātiski izveido optimizētu vietnes karti (ang. sitemap), lai palīdzētu Google efektīvāk nolasīt mājaslapas saturu un saprast, kā tajā pārvietoties, un pēc tam nosūta to indeksēšanai Google Search Console.

Drošība

Droša mājaslapa veicina klientu uzticamību un ļauj iegūt augstākus rezultātus Google. Tāpēc visas mājaslapas, kas izveidotas WIX platformā, jau pēc noklusējuma atbilst pasaules drošības standartiem un izmanto digitālo drošības sertifikātu SSL. Tas nozīmē, ka tiek izveidots drošs un šifrēts savienojums, kas neļauj pārtvert un nolasīt mājaslapas apmeklētāju konfidenciālo informāciju, tādus kā kredītkartes numurs, vārds, uzvārds, tālruņa numurs, adrese u. tml. Tas ir īpaši svarīgi, veicot pirkumus internetā, reģistrējoties vai autorizējoties kādā vietnē. Uz to, ka savienojums ir drošs, norāda slēdzenes simbols mājaslapas adreses joslā un protokols HTTPS (ang. Hypertext Transfer Protocol Secure).

Mājaslapas mobilā versija

Kā liecina vairāki jaunākie pētījumi, no mobilajām ierīcēm internetu mūsdienās pārlūko aptuveni 92% lietotāju. Un vidēji 58% mājaslapu apmeklējuma veido mobilo ierīču lietotāji. Līdz ar to arī Google meklētājs vērtē augstāk tās mājaslapas, kuras ir ērti pārlūkojamas gan datorā, gan mobilajās ierīcēs, jo tas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas uzlabo lietotāju pieredzi.

Veidojot mājaslapu WIX platformā, vietnes mobilā versija tiek izveidota automātiski. Un pēc nepieciešamības to iespējams pielāgot, padarot mājaslapu lietotājiem maksimāli ērtu un pārskatāmu viedtālrunī un planšetdatorā. Tā rezultātā ne vien palielinās mājaslapas iespējas tikt augstākās pozīcijās Google, bet arī iespējamība, ka lietotājs kļūs par tavu klientu.

Mājaslapas veiktspēja

Mājaslapas veiktspēja – tas, cik ātri un korekti ielādējas vietnes saturs – ir būtisks faktors, ko Google ņem vērā, izlemjot, kādā pozīcijā meklēšanas rezultātos mājaslapa atradīsies. Tāpēc visas WIX mājaslapas ir balstītas uz veiktspējas paraugpraksi un atbilst CWV (ang. Core Web Vitals) – tīmekļa vietņu veiktspējas standartam, kas ir viens no Google ranžēšanas algoritmiem. Trīs svarīgākās CWV metrikas, kas tiek izvērtētas, ranžējot mājaslapas, ir ielādes ātrums (ang. LCP – Largest Contentful Paint), interaktīvā darbība (ang. FID – First Input Delay) un vizuālā stabilitāte (ang. CLS – Cumulative layout Shift).

Viens no faktoriem, kas var palēnināt mājaslapas ielādes ātrumu, ir attēli. Tāpēc ir svarīgi tos optimizēt, lai uzlabotu vietnes veiktspēju un nodrošinātu lietotājiem patīkamāku pieredzi. WIX veic attēlu optimizāciju automātiski, lai nodrošinātu labāko kvalitāti un paātrinātu lapas ielādes laiku.

Tāpat WIX veic automātisku mājaslapas statisko lapu kešošanu (ang. caching) – pēc pirmā vietnes apmeklējuma WIX saglabā daļu vietnes datu servera kešatmiņā (pagaidu datu glabātuvē), lai nākamreiz, lietotājam apmeklējot vietni, mājaslapas saturu nevajadzētu ielādēt no jauna. Tādējādi mājaslapas un tās lapu ielāde aizņem mazāk laika, kas paaugstina vietnes reitingu meklēšanā.

Pielāgojamība

WIX SEO kontrolsaraksts - mājaslapas atrodamības uzlabošana Google

Mājaslapas SEO optimizācijas jomā nav viena universāla paņēmiena, kas der visiem. WIX platformā tas ir ņemts vērā, tāpēc visi SEO iestatījumi ir pielāgojami atbilstoši jaunākajām SEO vadlīnijām, individuālajām vajadzībām un konkrētai uzņēmuma stratēģijai.

WIX izstrādājis arī īpašu SEO kontrolsarakstu (WIX SEO Wiz), kas, balstoties uz informāciju par biznesu, atrašanās vietu un atslēgvārdiem, palīdz soli pa solim iziet cauri visiem iestatījumiem, lai uzlabotu mājaslapas atrodamību tiešsaistē. Ar šī kontrolrīka palīdzību iespējams arī viegli pieslēgt mājaslapu Google Search Console, tādējādi paātrinot mājaslapas indeksēšanu un parādīšanos meklēšanas rezultātos, kā arī ļaujot sekot līdzi mājaslapas vispārējam sniegumam.

WIX lietotņu veikals - SEO rīki

Tāpat WIX savā lietotņu veikalā piedāvā daudz un dažādus noderīgus papildu SEO rīkus, sniedzot iespēju vēl ērtāk optimizēt vietnes saturu, uzlabot meklēšanas pozīcijas un palielināt mājaslapas organisko apmeklējumu skaitu.

Ņem vērā! Lai arī WIX platforma veidota tā, lai būtu maksimāli vienkārši saprotama ikvienam, mājaslapas izveide un optimizācija prasa specifiskas zināšanas un pieredzi. Tāpēc, ja vēlies, lai tava mājaslapa kļūtu par spēcīgu atbalsta instrumentu biznesa attīstībai, droši vērsies pēc padoma pie speciālistiem!

74 views0 comments
bottom of page